Voordelen van slapen met een comfortabel kussen

 

Slapen met een comfortabel kussen zoals een Tempur hoofdkussen is een van de beste dingen die je voor jezelf kunt doen. Een goede nachtrust is essentieel voor het behoud van uw gezondheid, dus als je een kussen hebt dat je hoofd en nek ondersteunt wanneer je slaapt, krijg je de rust die je nodig hebt. Er zijn veel voordelen aan slapen met een kwaliteitskussen. Dit omvat een betere slaapkwaliteit en minder nek- en rugpijn.

Je slaapt langer en dieper

Slapen op een comfortabel kussen helpt je om te ontspannen en goed te slapen. Je wordt fris en uitgerust wakker dan wanneer je op een oncomfortabel kussen zou slapen. Een comfortabel kussen zorgt er ook voor dat je langer kunt slapen, en dat je dieper en rustiger slaapt.

Je vermindert nek- en rugpijn

Wanneer je op je zij slaapt, moet het kussen je hoofd en nek ondersteunen zonder te hoeven spannen. Wanneer je op je rug slaapt, moet deze steviger zijn om je nek in lijn te houden met de rest van de wervelkolom. De beste manier om te bepalen of een kussen geschikt voor je is, is als het comfortabel aanvoelt en zich aanpast aan je hoofd tijdens het slapen. Als je extra comfort wilt tijdens het slapen ‘s nachts, probeer dan een traagschuim of met dons gevuld kussen dat zich gemakkelijk aanpast aan elke vorm van hoofdomvang en de nekspieren de hele nacht ontspannen houdt. Het juiste soort kussen vermindert drukpunten die worden veroorzaakt door zachte plekken in andere soorten kussens, zoals veren of synthetische vulstoffen.

Je zult genieten van een betere slaapkwaliteit

Een comfortabel kussen is een belangrijk onderdeel van een goede nachtrust. Een kussen kan je helpen te ontspannen, in slaap te vallen en de hele nacht door te slapen. In feite brengen de meeste mensen meer dan een derde van hun leven slapend door. Als je elke ochtend met een fris gevoel wakker wilt worden, is het belangrijk dat je het juiste kussen kiest voor je behoeftes. Er zijn veel verschillende soorten kussens beschikbaar op de huidige markt. Sommige zijn speciaal ontworpen voor bepaalde slaaphoudingen, terwijl andere verschillende functies hebben waardoor ze door verschillende soorten mensen kunnen worden gebruikt.

Je hoofd wordt in een betere positie gehouden terwijl je slaapt

Wanneer je slaapt, moet je hoofd in een betere positie worden gehouden dan wanneer je plat op het bed zou liggen. Als het kussen naar je wens te zacht of niet stevig genoeg is, kan dit pijn en ongemak in de nek en rug veroorzaken. Kussens die te zacht zijn, kunnen ervoor zorgen dat de nekspieren ontspannen, waardoor ze tijdens het slapen hun werk niet goed doen. Dit leidt tot een slechte doorbloeding in het lichaam en draagt ​​verder bij aan spierpijn na het ontwaken.

 

slapen met kussen

Join Our Mailing List

Once Weekly Webinar

Free Webinar Once Per Week

Our free webinar runs once per week and is available to anybody who wants to know more about getting started on the road to financial freedom.