Waarom je zou moeten kiezen voor linnen gordijnen

Linnen staat bekend om zijn vermogen om zowel comfort als elegantie te bieden. Linnen drapeert goed en is een geweldige optie voor een stoffen gordijn. Linnen geeft een gevoel van luxe aan zowel slaapkamers als gezinsruimtes. Elke kamer lijkt schoner met linnen gordijnen. Het is niet zoals andere materialen die het licht volledig verbergen. Deze stof laat licht binnen en behoudt de beslotenheid, ongeacht de tint. Het natuurlijk geweven linnen laat frisse lucht de ruimte binnendringen. Het is zowel milieuvriendelijk als energiezuinig omdat linnen is gemaakt van plantaardige vezels. Deze stof zorgt voor isolatie in de winter waardoor je stookkosten omlaag gaan. Met linnen maak je snel een milieuvriendelijke raambekleding.

Voorkeuren bij het selecteren van linnen gordijnen

Bij het selecteren van de juiste gordijnen moet je overwegen waar je je gordijnen op maat gaat hangen. Daarnaast moet je bedenken welke de stof en kleur je wilt. Linnen stoffen gordijnen kunnen informeel en rustiek of klassiek exquise zijn, afhankelijk van de stijl van de rubriek. Kies een potloodplooi voor iets netjes of een tab-top voor een meer ontspannen esthetiek. Sommige mensen geven de voorkeur aan gaasachtig en gekreukt linnen dat goed werkt in minder conventionele decor schema’s. Strijken is zelden nodig bij linnen, maar deze lichte linnen gordijnen moeten vaak worden schoongemaakt of op zijn minst worden afgestoft. Ze hebben misschien een korte bijwerking nodig, maar ze hoeven niet tot in de perfectie te worden geperst.

Functie boven vorm

Linnen is een van de meest gewilde plantaardige stoffen. Dit is vanzelfsprekend gezien de vele wenselijke eigenschappen. Linnen heeft het vermogen om tot 20% van zijn gewicht aan vocht op te nemen. Het onttrekt warmte van het lichaam en houdt je koel tijdens de zomer en zorgt voor warmte in de winter. Het regelt de temperatuur goed. Het is de op één na sterkste stof na zijde. Linnen stoffen gaan tientallen jaren mee omdat linnen 30% sterker is dan katoen. Linnen stof is lichtgewicht, ademend en glanzender dan katoen. Het wordt zachter naarmate het meer wordt schoongemaakt. Nat linnen is duurzamer dan droog linnen. Natuurlijk linnen is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder ivoor, maar ook bruin en grijs. Het kan in een breed scala aan kleuren worden geverfd, omdat linnen een natuurlijke vezel is. Linnen stof wordt aangeboden in verschillende kwaliteiten en diktes. Zowel krokant, ruw en glad zijn allemaal mogelijkheden. Het kan ook vocht opnemen zonder dat de stof vochtig aanvoelt, omdat linnen water snel absorbeert en weer afgeeft.

Join Our Mailing List

Once Weekly Webinar

Free Webinar Once Per Week

Our free webinar runs once per week and is available to anybody who wants to know more about getting started on the road to financial freedom.